αποζημίωση ασφαλιστικής

H ώρα της αλήθειας… την ώρα της αποζημίωσης!

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την φράση από δυσαρεστημένους πελάτες ότι δεν εισέπραξαν καμία.. αποζημίωση Ασφαλιστικής ή δεν εισέπραξαν τα χρήματα που περίμεναν ή δεν είχαν την στήριξη του Συμβούλου τους ή ακόμα ότι πλήρωναν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα “τζάμπα ασφάλιστρα” !

Πάλι εμείς οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως λέμε: “του πρότεινα το πρόγραμμα που ανταποκρινόταν καλύτερα στις ανάγκες του αλλά επειδή ήταν ακριβότερο προτίμησε να πάρει το οικονομικότερο…”

Επιτρέψτε μου να επισημάνω το ακόλουθο ,το οποίο έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα των 25 και πλέον χρόνων εμπειρίας μου στον ασφαλιστικό χώρο.

Η ασφάλιση προϋποθέτει:

  • Γνώση και εμπειρία λόγω της εξειδίκευσης και της πολυπλοκότητάς της.
  • Το φθηνό ασφάλιστρο δεν πρέπει να είναι το κριτήριο επιλογής προγράμματος, εάν θέλετε να αποζημιώνεστε.
  • Οι πλατφόρμες προσφέρουν μόνο «τεχνικά χαρακτηριστικά με ανάλογες τιμές».
  • Τους όρους και τις εξαιρέσεις σε τέτοιες περιπτώσεις καλείστε από μόνοι σας να τους ερμηνεύσετε και να τοποθετήσετε ανάλογα με το είδος του κινδύνου σας.

Τα συμβόλαια όλων των Ασφαλιστικών Εταιριών βασίζονται στην νομοθεσία και όχι μόνο. Εάν η Ασφαλιστική δεν αποζημιώσει βάσει νομοθεσίας, τότε το δικαστήριο θα πάρει θέση. Το θέμα είναι να μην φθάνει κανείς στα δικαστήρια…

Η τεχνική περιγραφή του κινδύνου την ώρα της συμπλήρωσης της αίτησης ‘’παίζει μεγάλο ρόλο την ώρα της αποζημίωσης από την Ασφαλιστική εταιρία’’.

Την σωστή τεχνική περιγραφή μπορεί να την κάνει μόνο ένας ‘’ Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Σύμβουλος’’. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει θέση, λόγω της ιδιότητάς του, από άποψη παροχών, όρων, εξαιρέσεων και ασφαλίστρων’’. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να συνδέσει τον κίνδυνο που βλέπει με τους όρους του εκάστοτε ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Καλό είναι ,λοιπόν, να επιδιώκει κανείς εποικοδομητικές συνεργασίες με Επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Συμβούλους, όπως γίνεται και με τον Λογιστή , τον Δικηγόρο ή τον Ιατρό του. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες πάντα θα μεταβάλουν όρους και παροχές στα προγράμματά τους, γιατί οι συνθήκες αλλάζουν με γρήγορο πλέον ρυθμό. Καλό είναι κάποιος ειδικός επί των ασφαλιστικών θεμάτων  να ‘’μεσολαβεί ‘’είτε μέσω προμήθειας, είτε μέσω αμοιβής , όπως γίνεται και με όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα,για να εξηγεί και να προλαμβάνει έγκαιρα ανεπιθύμητες καταστάσεις…

Μήπως ,λοιπόν, είναι καιρός να αλλάξουμε και εμείς τα κριτήρια της επιλογής μας ,όταν θέλουμε να είμαστε ευχαριστημένοι;


Ασφαλιστικό Γραφείο InsuranceTime Γεωργία Καρνέζη
Μοιραστείτε το: