Ασφάλεια εξοχικής κατοικίας , ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Ασφάλεια Εξοχικής Κατοικίας

Kαι… Ασφάλεια εξοχικής κατοικίας; Γιατί;

Η εξοχική κατοικία είναι το δεύτερο σπίτι μας. Εκεί περνάμε συνήθως τις διακοπές μας, εάν δεν επιλέξουμε να επισκεφθούμε κάποιο άλλο μέρος, εκεί χαλαρώνουμε, εκεί αναζητούμε την ηρεμία μας και απολαμβάνουμε την χαρά της ζωής μακριά από έννοιες καθημερινών συνηθειών.

Αξίζει να την προστατεύσουμε;

Ναι αξίζει να την προστατεύσουμε, εφόσον την αποκτήσαμε με κόπο ή την κληρονομήσαμε, γιατί σε αυτήν έχουμε υπέροχες αναμνήσεις και ζούμε ωραίες στιγμές! Γιατί ίσως εκεί θα θέλαμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μετά την συνταξιοδότηση!

Τι πρέπει να προσέξετε κάνοντας Ασφάλεια εξοχικής κατοικίας ;

Αρχικά πρέπει να δώσετε τα σωστά τετραγωνικά μέτρα, να δηλώσετε το σωστό έτος κατασκευής και να ενημερώσετε την Ασφαλιστική Εταιρεία εάν το οίκημα είναι πλήρως νομιμοποιημένο εξ’ αρχής ή έχουν γίνει κάποιες νόμιμες προσθήκες εκ των υστέρων.

Επίσης, πρέπει να λάβετε σοβαρά μέτρα προστασίας της εξοχικής κατοικίας όπως μια πόρτα ασφαλείας με πρόσθετες εσωτερικές ασφάλειες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες, ένα συναγερμό συνδεδεμένο με Εταιρεία Security και την Αστυνομία. Eπίσης, εάν είναι εφικτό να την επισκέπτεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως για παράδειγμα λιγότερο από ενενήντα μέρες μιας και η πλειοψηφία των Ασφαλιστικών Εταιρειών το χρονικό αυτό όριο το βάζουν ως προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της κάλυψης της κλοπής. Εάν το παραπάνω δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να ορίσετε ένα πρόσωπο επιστασίας, ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης που θα την ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι το κλείσιμο των σωληνώσεων ύδρευσης έτσι ώστε σε περίπτωση σπάσιμο κάποιας σωλήνας να μην περάσει νερό στο περιεχόμενο στα δάπεδά της ή και στο περιεχόμενό της.

Τέλος, καλό είναι, εάν υπάρχουν γύρω δένδρα ψηλά, όπως πεύκα που τα κλαδιά τους φθάνουν στο κτήριο να τα απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό, όπως επίσης εάν υπάρχουν χωράφια με έντονη ξερή βλάστηση ή γυαλιά πεταμένα μέσα σε αυτά να τα καθαρίζετε πριν την έναρξη του καλοκαιριού προς αποφυγή πυρκαγιών.

Είναι απαραίτητο να έχω ασφαλισμένη και την κύρια κατοικία μου;

Όχι, πλέον δεν είναι.

Τι περιλαμβάνει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο εξοχικής κατοικίας;

Ότι και ένα συμβόλαιο κύριας κατοικίας, όπως σε γενικές γραμμές το πακέτο της πυρός, των φυσικών φαινομένων, της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, της κλοπής σε συνδυασμό με ή χωρίς το σεισμό.

Είναι ακριβή μία Ασφάλεια εξοχικής κατοικίας;

Όχι, τα ασφάλιστρα είναι περίπου τα ίδια με αυτά μιας κύριας κατοικίας. Αυτό που θα καθορίσει το ύψος των ασφαλίστρων είναι το ύψος της συμμετοχής σας την ώρα της ζημιάς. Υπάρχουν ασφαλιστήρια χωρίς συμμετοχή, υπάρχουν, όμως, και ασφαλιστήρια και με συμμετοχή (απαλλαγή) σε κάθε καλυπτόμενο κίνδυνο.

Ενημερωθείτε για τις καλύψεις και τα Προγράμματα Ασφάλειας εξοχικής κατοικίας και ζητείστε μας Προσφορά εδώ:


Ασφαλιστικό Γραφείο InsuranceTime Γεωργία Καρνέζη
Μοιραστείτε το: