ασφάλεια ζωής για στεγαστικό δάνειο

Ασφάλεια Ζωής για Στεγαστικό Δάνειο

Η Ασφάλεια Ζωής για Στεγαστικό δάνειο είναι το μόνο είδος προστασίας των μελών της οικογένειας ενός δανειολήπτη είτε αφορά την οικία του, είτε αφορά την επιχείρηση του, σε περίπτωση απώλειας ζωής του ή μόνιμης ολικής ανικανότητας από ασθένεια ή ατύχημα.

Κόποι, θυσίες και όνειρα μπορούν να εξανεμιστούν ανά πάσα στιγμή, καθότι η ανθρώπινη ζωή είναι εκτεθειμένη σε καθημερινούς απροόπτους κινδύνους δημιουργώντας απρόβλεπτες καταστάσεις με οδυνηρές αρκετές φορές οικονομικές συνέπειες…

Πότε χρειάζεται Ασφάλεια Ζωής για Στεγαστικό δάνειο;

Οι τράπεζες ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια γνωρίζοντας τον ανθρώπινο κίνδυνο της απώλειας ζωής ή μιας σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος ενός δανειολήπτη που μπορεί να μην μπορέσει να εργαστεί τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του και επομένως να μην μπορεί να παράγει εισόδημα, ζητά ως προϋπόθεση την ασφάλιση του κεφαλαίου του δανείου με την εκταμίευση του.

Είναι λογική πράξη η Ασφάλεια ζωής για Στεγαστικό δάνειο ;

Ναι είναι λογική, όπως λογικό θα ήταν να επιδιώκουμε από μόνοι μας την ενεργοποίηση ενός τέτοιου είδους συμβολαίου βάζοντάς το σε προτεραιότητα, εφόσον μιλάμε για μακροχρόνια χρηματοδότηση με τόκους που τρέχουν στην πάροδο των ετών και ρίσκο για την έγκαιρη αποπληρωμή του, βάσει των συνθηκών της οικονομίας και άλλων παραγόντων που μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγικότητα της εργασίας του δανειολήπτη.

Είναι απαραίτητη η Ασφάλεια ζωής για Στεγαστικό δάνειο;

Η απάντηση είναι καταφατική, εφόσον θέλετε να εξασφαλίσετε ότι το ακίνητό σας θα παραμείνει πάση θυσία στους αγαπημένους σας σε ενδεχόμενο σοβαρό κίνδυνο της υγείας σας ή της ξαφνικής απώλειας της ζωής σας. Τα μεγάλα και μακροχρόνια οικονομικά ρίσκα χρειάζονται πρωτίστως την κάλυψη της προστασίας !

Πότε ενεργοποιείται η Ασφάλεια ζωής για Στεγαστικό δάνειο ;

Ενεργοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:
• Απώλεια Ζωής
• Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από Ατύχημα
• Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από Ασθένεια

Ποιός οφελείται;

Αυτοί που είναι οι επόμενοι δικαιούχοι του ακινήτου. Με άλλα λόγια το στενό οικογενειακό περιβάλλον Α’ βαθμού συγγένειας. Συγκεκριμένα τα πρόσωπα εκείνα που είναι δικαιούχοι και θα εξασφαλιστούν για να μην βρεθούν στο δρόμο ώστε να συνεχίσουν την ζωή τους με καλύτερες συνθήκες επιβίωσης πέρα από το ψυχικό κόστος, είναι:

 • Μικρά παιδιά σε νεαρή ηλικία που δεν μπορούν να παράγουν εισόδημα γιατί πρέπει να εκπληρώσουν τα μαθητικά τους καθήκοντα ή και να μην στερηθούν αργότερα τις σπουδές τους
 • Σύζυγοι που δεν εργάζονται ή εργάζονται και δεν μπορούν να αναπληρώσουν το εισόδημα του εκλιπών συζύγου τους
 • Γονείς ή αδέλφια που είναι υπό την προστασία του δανειολήπτη

Πόσο κοστίζει;

Οι ασφαλίσεις ζωής δεν είναι δαπανηρές όπως ο περισσότερος κόσμος πιστεύει.Το κόστος τους διαμορφώνεται από την ηλικία του δανειολήπτη, την διάρκεια της ασφάλισης και το ύψος του κεφαλαίου σύναψης της ασφάλισης.

Τι είδους προγράμματα υπάρχουν στην Ασφάλεια Ζωής Στεγαστικού δανείου;

Υπάρχουν τα εξής προγράμματα:

Α. Σταθερό κεφάλαιο με συγκεκριμένη διάρκεια.

Με αυτή την μορφή πετυχαίνει ο υποψήφιος ασφαλιζόμενος ένα σταθερό ασφάλιστρο για όλη την διάρκεια των ετών της σύμβασης. Συνήθως αυτού του είδους οι ασφαλίσεις συνδυάζονται με την κάλυψη Απαλλαγής Ασφαλίστρων. Η κάλυψη Απαλλαγής Ασφαλίστρων είναι από μόνη της μια πολύ σημαντική κάλυψη, η οποία ενεργοποιείται σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας από ασθένεια ή ατύχημα. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αναλαμβάνει η Ασφαλιστική Εταιρεία την ετήσια πληρωμή του ασφαλίστρου ανακουφίζοντας τον ασφαλιζόμενο από το κόστος της στην πάροδο των ετών.

Β. Ασφάλιση δανείου μειωμένου κεφαλαίου

Αυτή η ασφάλιση συνδέεται με το κεφάλαιο του δανείου που μειώνεται κάθε χρόνο. Έχει πιο χαμηλό ασφάλιστρο εκκίνησης αλλά στην πορεία των ετών αυξάνεται αναλογικά με την ηλικία του ασφαλιζομένου, παρότι το κεφάλαιο του δανείου μειώνεται.

 • Πρόταση

Προτείνω το κεφάλαιο της ζωής καθώς και η διάρκεια να είναι μεγαλύτερα του ποσού του δανείου για δύο σημαντικούς λόγους.

 1. Εάν χρειαστεί να παραταθεί ένα δάνειο στην πορεία του για οικονομικούς λόγους.
 2. Εάν υπάρχει Απώλεια Ζωής, οι δικαιούχοι να λάβουν από την Ασφαλιστική το υπόλοιπο ποσό που απομένει από την αποπληρωμή του δανείου ώστε να υπάρξει μέριμνα για τις αυξημένες υποχρεώσεις που δημιουργούνται σε τέτοιου είδους δύσκολα περιστατικά.

  Ενημερωθείτε για τις καλύψεις και τα Προγράμματα Ασφάλειας Ζωής και ζητείστε μας Προσφορά εδώ


  Ασφαλιστικό Γραφείο InsuranceTime Γεωργία Καρνέζη
  Μοιραστείτε το: