χαρούμενα παιδιά ασφάλεια ζωής παιδιού

Ασφάλεια ζωής για παιδιά. 9 Σημεία προσοχής!

Αρκετές φορές κυρίως γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους με έχουν ρωτήσει ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για ασφάλεια ζωής παιδιού. Μάλλον αυτή η πρόωρη ερώτηση της γέννησης του παιδιού κρύβει μέσα της, αφενός μεν ανησυχία για το μέλλον της υγείας του, αφετέρου δε τη γονική μέριμνα της εξασφάλισης της υγείας του σε περίπτωση απροσδόκητης ασθένειας ή ατυχήματος..

Τυπικά η ασφάλεια ζωής παιδιού απευθύνεται στους ενήλικες γονείς. Παρέχεται με τη μορφή χρηματικού ποσού για την στήριξη των ανήλικων στις καθημερινές δραστηριότητές τους μέχρι και την ενηλικίωσή τους ή ακόμα και μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους, όταν οι γονείς τους δεν είναι πλέον στη ζωή λόγω ξαφνικού ατυχήματος ή σοβαρής ασθένειας.

Αλλά θα μου πείτε, γιατί αξίζει να κάνει κανείς ασφάλεια ζωής παιδιού;

Η ιδιωτική ασφάλιση απελευθερώνει την σκέψη του γονέα σε σχέση με την επιλογή του καλύτερου ιατρού ή του εξειδικευμένου νοσοκομείου, παρέχοντας την πολυπόθητη οικονομική στήριξη στα σοβαρά περιστατικά. Αλλά ακόμα και στα πιο απλά περιστατικά, κερδίζει χρόνο αποφεύγοντας τις ουρές στα δημόσια νοσοκομεία. Επισκέπτεται τον παιδίατρο του σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τον γονέα και το παιδί, αποφεύγοντας την συνάθροιση πολλών ατόμων με αυξημένη την πιθανότητα των λοιμώξεων. Τέλος, η ιδιωτική ασφάλιση παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης για γρήγορα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων υγείας, είτε αυτά εκτελούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, είτε σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σας παραθέτω παρακάτω, 9 παράγοντες – σημεία προσοχής που καθορίζουν την τελική απόφαση για την αγορά του προγράμματος ασφάλειας ζωής του παιδιού σας.

1. Κεφάλαιο κάλυψης

Το ετήσιο ανώτατο ποσό κάλυψης – απαίτησης αποζημίωσης που αφορά κυρίως τα νοσοκομειακά έξοδα και τις αμοιβές ιατρών, ίσως και τυχόν θεραπείες εάν υπάρχει πρόβλεψη.

2. Ποσό απαλλαγής

Το ποσό συμμετοχής του γονέα σε ημερήσιο χειρουργείο ή και σε μονοήμερη νοσηλεία.

3. Είδος καλύψεων

Πρόκειται για την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη (δευτεροβάθμια περίθαλψη) ή και την εξωνοσοκομειακή, την λεγόμενη πρωτοβάθμια περίθαλψη.

4. Συμβεβλημένα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία με τα οποία συμβάλλονται οι Ασφαλιστικές Εταιρείες με ειδικές συμβάσεις για την απευθείας πληρωμή των νοσηλειών των ασφαλισμένων μελών τους, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

5. Συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα

Τα διαγνωστικά κέντρα με τα οποία συμβάλλονται για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων μελών τους κυρίως εντός της Ελληνικής επικράτειας.

6. Είδος προγράμματος

Αφορά ετήσιο ανανεούμενο ή ισόβιο πρόγραμμα. Η πλειοψηφία των Ασφαλιστικών εταιρειών παρέχει πλέον τα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, στα οποία έχει την δυνατότητα στην ετήσια ανανέωσή τους να τροποποιήσει τους όρους (πολλές φορές προς όφελος των ασφαλισμένων). Η τροποποίηση αφορά το σύνολο των ασφαλισμένων και όχι μεμονωμένα το άτομο.

7. Αναμονές

Είναι τα χρονικά διαστήματα μετά την έναρξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που δεν καλύπτονται συγκεκριμένες παθήσεις.

8. Συγγενείς παθήσεις

Είναι οι λεγόμενες παθήσεις εκ γενετής, οι οποίες αναφέρονται συγκεκριμένα ποιές είναι στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, και εάν καλύπτονται και μετά από ποια συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

9. Τρόπος αποζημίωσης

Ποιος πληρώνει τις προαναφερόμενες υπηρεσίες και με ποιο τρόπο. Πληρώνει απευθείας η Ασφαλιστική Εταιρία ή εσείς; Εάν δεν πληρώσει η Ασφαλιστική Εταιρία απευθείας, πως γίνεται η απολογιστική αποζημίωση και με πιο ποσοστό επιβάρυνσης, εάν υπάρχει πρόβλεψη.

10. Εξαιρέσεις

Βασική παράγραφος η οποία αποσαφηνίζει τι ακριβώς δεν καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας.

Κλείνοντας, στην ερώτηση εάν θα ήταν προτιμότερο να έχετε ένα οικογενειακό συμβόλαιο υγείας απ’ ότι ένα ατομικό ασφάλειας του παιδιού, η απάντηση προφανώς είναι ΝΑΙ. Αφενός γιατί μεγαλώνετε ηλικιακά και πρέπει να εξασφαλίσετε ένα συμβόλαιο χωρίς εξαιρέσεις τώρα που είστε υγιείς, αφετέρου δε, κάνοντας ένα οικογενειακό συμβόλαιο κερδίζετε χρήματα! Εξάλλου, εάν εσείς πάθετε κάτι σοβαρό, το παιδί σας δεν θα είναι σε θέση να σας εξασφαλίσει αυτά που εσείς θα του εξασφαλίσετε με ένα δικό του συμβόλαιο! Γι’ αυτό, μπορείτε να το δουλέψτε το στα μέτρα σας πάντα σε συνεννόηση με το έμπιστο Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο!


Ασφαλιστικό Γραφείο InsuranceTime Γεωργία Καρνέζη
Μοιραστείτε το: