ασφάλεια υγείας μετά τα 60 ασφάλεια ζωής

Ασφάλεια Υγείας μετά τα 60. Γίνεται;

Ασφάλεια Υγείας μετά τα 60. Γίνεται;
Και βέβαια γίνεται!

 • Μήπως είναι αργά;
  Καθ’ ότι το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου έχει μεγαλώσει κατά πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον που θέλει να έχει την δυνατότητα επιλογής και την οικονομική άνεση να στηρίξει την επιλογή του.
 • Γιατί δεν είναι αργά;
  Οι νέες ιατρικές μέθοδοι αντιμετώπισης σύντομων ή και μακροχρόνιων ασθενειών έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση ορίου της ηλικίας του ανθρώπου, τις οποίες λόγω ηλικίας κάποια στιγμή θα τις χρειαστούμε για να έχουμε καλύτερη έκβαση του περιστατικού μας αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής.
  Αρκεί, να έχουμε έγκαιρα διασφαλίσει την εύκολη πρόσβαση στον εξειδικευμένο ιατρό, στο κατάλληλο νοσοκομείο ή και διαγνωστικό κέντρο, στην σύγχρονη τεχνολογία και στην συντονισμένη περίθαλψη ,όταν αυτή γίνεται απαραίτητη σε ιδιάζουσες περιπτώσεις
 • Και με ποιές προϋποθέσεις;
  Δύο είναι αυτές. Καθορισμός προϋπολογισμού και αληθές ιατρικό ιστορικό. Η Ασφαλιστική εταιρεία έχει την δυνατότητα να εκδώσει συμβόλαιο με επασφάλιστρο καλύπτοντας τυχόν προϋπάρχουσα πάθηση ή να βάλλει χρονική αναμονή περιόδου κάλυψης για συγκεκριμένη πάθηση.
 • Εάν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα μπορώ να ασφαλιστώ;
  Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος θα σας απαντήσει βάσει της δήλωσης της ασθένειάς σας και του ιατρικού ιστορικού σας εάν μπορείτε να ασφαλιστείτε. Η κάθε Ασφαλιστική εταιρεία εφαρμόζοντας τους δικούς της κανόνες underwriting δίνει και την τελική απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Χρειάζεται έρευνα αγοράς ανάλογα με την ηλικία που είστε και την προϋπάρχουσα πάθηση.
 • Από πότε μπορώ να ξεκινήσω την διαδικασία αγοράς του ατομικού συμβολαίου μου;
  Εφόσον έχετε καθορίσει το χρηματικό ποσό που είστε διατεθειμένος να πληρώσετε και έχετε πάρει την απόφαση, δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα..‘’Γιατί ο χρόνος άλλοτε είναι αμείλικτος και άλλοτε θεραπευτής.’
 • Είναι ακριβό; Από τι εξαρτάται το κόστος;
  Το κόστος εξαρτάται κυρίως από το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου και τη συμμετοχή σας στα πρώτα έξοδα νοσηλείας ή στις διαγνωστικές εξετάσεις. Επίσης, από τα συμβεβλημένα νοσοκομεία, τη σύναψη προνομιακής συμφωνίας της εκάστοτε Ασφαλιστικής με το κάθε νοσοκομείο, τη θέση νοσηλείας, την κάλυψη εντός ή και εκτός Ελλάδος καθώς και εάν η συμμετοχή σας είναι ανά νοσηλεία ή ανά ασφαλιστική περίοδο*.
  *Ασφαλιστική περίοδος θεωρείται η ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου με διάρκεια ένα έτος.
 • Δεν έχω βγει στην σύνταξη. Σκοπεύω να βγω και έχω αυτή τη στιγμή κάλυψη από ομαδικό συμβόλαιο της εταιρείας στην οποία εργάζομαι. Δεν θέλω να μείνω μόνο με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ καθότι έχω εξυπηρετηθεί και έχω μείνει ευχαριστημένος από το πρόγραμμά μου. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
  Καλό είναι να προαγοράσετε από τώρα την ασφαλισιμότητα σας συμπληρώνοντας ένα ατομικό συμβόλαιο συμπληρωματικό του κεφαλαίου της ομαδικής ασφάλισης έτσι ώστε όταν φύγετε από την εταιρεία στην οποία εργάζεστε το συμβόλαιο σας να είναι ενεργό και το κεφάλαιο της συμμετοχής πολύ μικρότερο από αυτό που έχετε αυτή την στιγμή. Κατά αυτό τον τρόπο δεν ρισκάρετε άμεσα:
  1. Ένα πολύ μεγαλύτερο κεφάλαιο κάλυψης από αυτό του ομαδικού.
  2. Σε περίπτωση που θα χρειαστεί νοσηλεία ή χειρουργείο για κάποια πάθηση που έχει εκδηλωθεί κατά την διάρκεια της κάλυψης του ομαδικού συμβολαίου να μην έχετε κάλυψη για την συγκεκριμένη πάθηση.
  3. Την ασφαλισιμότητά σας. Δηλαδή σταματάει η κάλυψη του ομαδικού, είστε απόλυτα υγιής και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εμφανίζεται ξαφνικά μια σοβαρή ασθένεια την οποία πρέπει να δηλώσετε στην Ασφαλιστική και δεν μπορείτε να καλυφθείτε, είτε γιατί αυτή συμπίπτει με τα διαστήματα των αναμονών στους όρους, είτε γιατί η Ασφαλιστική  Εταιρεία εξαιρεί την σοβαρή πάθηση και δεν μπορείτε να ξανασφαλιστείτε σε ατομικό συμβόλαιο.

*Επειδή τα ομαδικά συμβόλαια σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τα ατομικά χρειάζεται προσοχή στον χρόνο(βάση της ηλικίας που είστε και του ιατρικού ιστορικού σας) που θα ζητήσετε να αποκτήσετε ένα ατομικό συμβόλαιο συμπληρωματικό ομαδικού συμβολαίου στο οποίο θα εξασφαλίσετε την προαγορά ασφαλισιμότητάς σας για τα μετέπειτα χρόνια της ζωής σας για να μην αντιμετωπίσετε στο μέλλον τις μη αναστρέψιμες άνω περιπτώσεις.


Ασφαλιστικό Γραφείο InsuranceTime Γεωργία Καρνέζη
Μοιραστείτε το: